Ανακοινώσεις 

Ενημερωτική Συνάντηση

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση του έτους 2024-2025, την Κυριακή 9 Μαρτίου, 16.00-18.00.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα διαδικτυακά.



Ενημέρωση για Erasmus

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη Δράση «Erasmus –ΣΠΟΥΔΕΣ»

https://erasmus.uop.gr/news/erasmus-anakoinosi-prosklisis-ypobolis-aitiseon-foititontrion-gia-spoydes-heimerino-examino

παρατείνεται έως και Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025.


Νέο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων για την τεχνητή νοημοσύνη από το Grow with Google


Η Google λανσάρει το "AI Skilling for all" στην Ελλάδα, ένα νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων φοιτητών, επαγγελματιών, επιχειρήσεων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου. Το πρόγραμμα προσφέρει μια σειρά από, χωρίς χρέωση, εκπαιδεύσεις μέσω της πλατφόρμας Grow with Google, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, δεξιοτήτων και γνωστικών πεδίων που σχετίζονται με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει όσους επηρεάζονται περισσότερο από τις αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, το Grow with Google σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, προσφέρουν, χωρίς χρέωση, εκπαιδεύσεις.

Στις 6/3/2025 & 7/3/2025 σας καλούμε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, τα 2 σεμινάρια που πραγματοποιούνται για τους φοιτητές με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη. 

Πιο συγκεκριμένα: Πέμπτη 6/3, 12.00-13.30: Εισαγωγή στη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) 

Περιγραφή: Αυτό το σεμινάριο περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία του τρόπου με τον οποίο τα μοντέλα μηχανικής μάθησης μαθαίνουν και λειτουργούν, τα βήματα για τον σχεδιασμό ενός προβλήματος προς επίλυση μέσω μηχανικής μάθησης, καθώς και μια βασική κατανόηση των πόρων και των εργαλείων που χρειάζεται μια επιχείρηση για να επενδύσει στη μηχανική μάθηση.

Παρασκευή 7/3, 12.00-13.30: Ενισχύστε την παραγωγικότητά σας με την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) 

Περιγραφή: Αυτό το σεμινάριο θα σας συστήσει σε πρωτοποριακά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που είναι ήδη διαθέσιμα από τη Google και άλλες εταιρείες, δείχνοντας έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί και να ενισχύσετε την παραγωγικοτητά σας.


Εγγραφείτε εδώ <https://rsvp.withgoogle.com/events/grow-with-google-seminars-panepistimiopeloponnisou>

Link παρακολούθησης: <https://meet.google.com/mxz-pxzh-ban>

Μετά την ολοκληρωμένη παρακολούθηση των σεμιναρίων θα λάβετε ηλεκτρονικά, εντός 1 εβδομάδας, βεβαίωση παρακολούθησης.


Ανυπομονούμε να σας δούμε!


Μονάδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2024-2025


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ Δ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι οι παρουσιάσεις των Δ.Ε. θα λάβουν χώρα διαδικτυακά στις 23/02/25, σύμφωνα με το πρόγραμμα.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ Δ.Ε.

Σας ενημερώνουμε ότι οι παρουσιάσεις των Δ.Ε. θα λάβουν χώρα διαδικτυακά στις 12/01/25, σύμφωνα με το πρόγραμμα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 23-24


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Εκ μέρους του ΠΜΣ 'Δημιουργική γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες' σας ευχόμαστε:

Καλές γιορτές, χρόνια πολλά με υγεία και βέβαια παγκόσμια ειρήνη!



Masterclass της Ιταλίδας δημιουργού Lia Beltrami


Το Μεταπτυχιακό μας συνδιοργανώνει με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Πελοποννήσου masterclass της Ιταλίδας δημιουργού Lia Beltrami με θέμα

"Ντοκιμαντέρ και Ανθρώπινα Δικαιώματα"


την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, στην αίθουσα Λήδα Τασοπούλου στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος θεατρικών Σπουδών του Παν. Πελοποννήσου, στις 12.00 μ.μ.



Lia Beltrami: Ντοκιμαντέρ και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Lia Beltrami, διερευνά σε masterclass τη δύναμη των ντοκιμαντέρ στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέσω της ταινίας της "Wells of Hope", οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να δημιουργούν ντοκιμαντέρ που κινητοποιούν και προωθούν την κοινωνική αλλαγή.

Αυτό το masterclass, υπό την επιμέλεια της Ιταλίδας κινηματογραφίστριας Lia Beltrami, διερευνά τη βαθιά επίδραση των ταινιών ντοκιμαντέρ στην κοινωνία και τον ρόλο τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέσω της ισχυρής αφήγησης, τα ντοκιμαντέρ εκπαιδεύουν, εμπνέουν και οδηγούν στην κοινωνική αλλαγή αναδεικνύοντας ζητήματα της πραγματικής ζωής και προσωπικές ιστορίες.

Βασική εστίαση του σεμιναρίου είναι η μελέτη περίπτωσης του "Wells of Hope", ενός ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών σε σκηνοθεσία της Lia Beltrami. Η ταινία ρίχνει φως στο οδυνηρό ζήτημα των γυναικών που είναι θύματα εμπορίας οργάνων σε καταυλισμούς προσφύγων της Συρίας.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τη τεχνικο-λεπτομερή και ψυχοσυναισθηματική διαδικασία δημιουργίας αυτού του ντοκιμαντέρ, από την έρευνα και τη συνεργασία με ανθρωπιστικές οργανώσεις μέχρι τη μαγνητοσκόπηση σε δύσκολα περιβάλλοντα

Αυτό το masterclass στοχεύει να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες των ντοκιμαντέρ στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και να εξετάσουν πώς μπορούν να συμβάλουν στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της δικής τους δουλειάς.

Για περισσότερα:


Δελτίο Τύπου για την συνεργασία του Μεταπτυχιακού μας με το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου


Δελτίο Τύπου για την συνεργασία του Μεταπτυχιακού μας με το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πελοποννήσου και τα ονόματα των φοιτητριών που απαρτίζουν την φετινή κριτική επιτροπή για το Βραβείο "Πόλεις του Κόσμου", ενός αφιερώματος που επιβραβεύει ταινία που εστιάζει στην αστική ζωή και τις προκλήσεις των πόλεων. 

Η φετινή κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τις εξής φοιτήτριες στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφη, θέατρο και πολιτιστικές βιομηχανίες»: 

Νίκη Κάβουρα, θεατρολόγος, Δώρα Κεχαγιά, θεατρολόγος, συγγραφέας, Εβίτα Μεϊμαρίδου, ηθοποιός, Μερόπη Παπαστεργίου, περφόρμερ, συγγραφέας, Μενάγια Συριανή Άννα, συγγραφέας, Χριστίνα Τσιούλου, θεατρολόγος.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα στις 22 Νοεμβρίου.

Δελτίο Τύπου:


Ενημερωτική Συνάντηση

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του έτους 2024-2025, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 10.00-14.00.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα διαδικτυακά.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΜΣ «Δημιουργική γραφή, θέατρο και πολιτιστικές βιομηχανίες» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. για το ακ. έτος 2024-25


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ/ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΘΕΙΣΕΣ/ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΜΣ ΜΑΣ ΑΚ. ΕΤΟΣ 2024-25 (Α΄ΚΥΚΛΟΣ).

Εάν κάποια/κάποιος έχει ήδη κάνει αίτηση για φοίτηση στο Μεταπτυχιακό μας (έως 20 Ιουλίου 2024, α΄ κύκλος) και ΔΕΝ έχει ακόμη ειδοποιηθεί για την ημερομηνία και ώρα της συνέντευξης, παρακαλούμε να γράψετε επειγόντως στο creativewriting.ts@uop.gr και να το αναφέρετε έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024.


Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής για το 2024-25 έως και τις 20 Ιουλίου


Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες:
Καλλιτεχνικές, Ερευνητικές και Παιδαγωγικές Εφαρμογές» προκηρύσσει την υποβολή αιτήσεων φοίτησης για το έτος 2024-25 έως τις 30 Ιουνίου 2024.


ERASMUS+: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΥΣ 2024/25


Σας ενημερώνουμε για το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης των Προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2024

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στο διήμερο φεστιβάλ Δημιουργικής Γραφής και Συμπόσιο του Μεταπτυχιακού "Δημιουργική γραφή, θέατρο και πολιτιστικές βιομηχανίες: Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές" του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν. Πελοποννήσου με θέμα: «σύγχρονες γραφές του θεάτρου και της κριτικής» με την ευγενική υποστήριξη της Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στις 22-23 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Πύργου Βιβλίων της ΕΒΕ, στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ 

«ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!» 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ-ΥΠΟΓΕΙΟ

 Ώρα έναρξης 19.00

 Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή περίοδο στο πλαίσιο της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ» με θεματικές την κλιματική κρίση και την τεχνητή νοημοσύνη, ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς, με την «ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!», μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη δραματουργία που εμπνέεται από θεματικές της εποχής μας. Νέοι και νέες δραματουργοί και καθηγητές/τριες και μέντορές τους θα πάρουν το λόγο στη σκηνή του Υπογείου την Δευτέρα 27 Μαίου στις 7μμ, παρουσιάζοντας αποσπάσματα θεατρικών έργων που γράφτηκαν ή γράφονται αυτή τη στιγμή με έμπνευση απολύτως σύγχρονες θεματικές: τεχνητή νοημοσύνη, κλιματική κρίση, queer και φεμινιστικά έργα. 

Η επιλογή των κειμένων αποσπάσματα των οποίων θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, έγινε από το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με τους/τις (αλφαβητικά): Βασίλη Μαυρογεωργίου, Αγγελική Σπυροπούλου, Ανδρέα Φλουράκη.

 Πιο αναλυτικά: Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, θεατρικός συγγραφέας-σκηνοθέτης-ηθοποιός, θα δώσει το λόγο στους συγγραφείς Έφη Ρευματά, Βασιλική Ασίκογλου, Γιώργο Σύρμα και Μάνο Κουνουγάκη και τα κείμενα που έγραψαν στο πλαίσιο της του μαθήματος δημιουργικής γραφής που δίδαξε ο ίδιος στο Μεταπτυχιακό της Θεατρολογίας, κατεύθυνση συγγραφή-μετάφραση στο ΕΚΠΑ. 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» πρωτόλεια δείγματα γραφής νέων συγγραφέων που έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια θεατρικής γραφής και δραματουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, υπό την καθοδήγηση θεατρικών συγγραφέων και δραματολόγων. Τα κείμενα που παρουσιάζονται επέλεξε η Αγγελική Σπυροπούλου, καθηγήτρια Νεότερης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Θεωρίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κυρίως μέσα από το εργαστήριο του συγγραφέα Άκη Δήμου, με κριτήριο την επικαιρότητα της θεματολογίας του, η οποία εδώ επικεντρώνεται στην queer σεξουαλικότητα και τη γυναικεία φωνή σε σύγχρονες νεανικές σχέσεις. 

Ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης θα δώσει το λόγο στη συγγραφική oμάδα Scene+ αποτελούμενη από τους συγγραφείς Μαρία Αθήνη, Κωνσταντίνο Αμανατίδη, Μαρία Αμέντα, Χρήστο Ασωνίτη, Θεώνη Δέδε, Φανή Μυρωνάκη, Σοφία Παπούλια, Δώρα Τσόγια, Βάσια Τραμπούλη κ.α. που θα παρουσιάσει σε αναλόγιο τα «Κωμικά Αντικείμενα», μια σύνθεση από μονόπρακτα ή αποσπάσματα από μεγαλύτερα έργα που δημιούργησαν οι συγγραφείς με την καθοδήγηση του. 

Το Θέατρο Τέχνης θα συστήσει τέλος τα έργα σύγχρονης θεματολογίας των θεατρικών συγγραφέων (αλφαβητικά): Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Ταξιάρχη Δεληγιάννη/ Βασίλη Τσιουβάρα, Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Συντονισμός εκδήλωσης-προγράμματος (αλφαβητικά) : Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριάννα Κάλμπαρη, Κατερίνα Μαούτσου. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Ώρα έναρξης 19.00. 

ΤΟ πρόγραμμα 'ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ' πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ.



Ηλεκτρονική Αξιολόγηση μαθημάτων/διδασκόντων εαρινού εξαμήνου 2023-2024


Υποτροφίες Αριστείας και Απαλλαγή από Καταβολή Διδάκτρων



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στην δράση του Μεταπτυχιακού "Δημιουργική γραφή, θέατρο και πολιτιστικές βιομηχανίες: Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές" του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν. Πελοποννήσου που οργανώνει σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Παράρτημα Ναυπλίου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.



Βραβείο Digital Green Talents Award 2024


Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα που δίνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές/νέους ερευνητές να διεκδικήσουν το βραβείο Digital Green Talents Award 2024.

Το βραβείο χρηματοδοτείται από το Bundesministerium für Bildung und Forschung της Γερμανίας και διοργανώνεται από το Projektträger Karlsruhe (PTKA) am Karlsruher Institut für Technologie (KIT) σε συνεργασία με τη Γερμανική Εταιρεία Πληροφορικής.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 20 νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές/ νέους επιστήμονες. Το βραβείο περιλαμβάνει μια πλήρως χρηματοδοτούμενη ερευνητική περίοδο στη Γερμανία, τη συμμετοχή στο Spring School και την ευκαιρία ένταξης στο παγκόσμιο δίκτυο Digital GreenTalents.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 15 Μαΐου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον παρακάτω ιστότοπο: https://www.digitalgreentalents.de/

Επίσης μπορείτε να συμβουλευτείτε και τις εξής αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΙΚΥ:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Twitter


Παρουσίαση Διπλωματικών εργασιών


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 14-05-2024 και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση των διπλωματικών των κάτωθι φοιτητριών:


Καλλιάνου Αμαλίας με τίτλο: «ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ και Συγγραφή της Νουβέλας «Γλυκό Νεράτζι»


Μαραγκουδάκη Αικατερίνης με τίτλο: «Η Θεοφανώ του Ράντκοβ και η Θεοφανώ του Άγγελου Τερζάκη. Το ταξίδι μιας βυζαντινής αυτοκράτειρας στη βουλγαρική και ελληνική σκηνή»


Τόγια Μαργαρίτας με τίτλο: «Βελλεροφόντης, ο ήρωας της Κορίνθου"


Η παρουσίαση θα γίνει διαδικτυακά και εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να
την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο:


https://upelop.webex.com/meet/creativewriting.ts



Προκήρυξη θέσεων για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό με υποτροφίες του Προγράμματος ERASMUS+ για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025


Η ημερομηνία έναρξης των μετακινήσεων των φοιτητών θα είναι από 01/09/2024 έως 28/02/2025 σε χώρες της Ευρώπης με δυνατότητα χρηματοδότησης από 2 έως 3 μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά την παρούσα Προκήρυξη ενώ είναι απαραίτητο να συμβουλεύονται για κάθε πληροφορία την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  Εδώ:



RestART: Αστικότητα, Οικολογίες και Κοινότητα

Η Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μπάρι σε συνεργασία με το MUR (Υπουργείο Πανεπιστημίων και Έρευνας), ανακοινώνει διεθνή διαγωνισμό που απευθύνεται σε φοιτητές ξένων πανεπιστημίων και Ακαδημιών Καλών Τεχνών, συνεργάτες Erasmus της Ακαδημίας του Μπάρι. 

Ο διαγωνισμός αφορά την τέχνη του βίντεο και έχει θέμα: "RestART: Αστικότητα, Οικολογίες, και Κοινότητα", μια πρόσκληση για τη διερεύνηση των συνδέσεων μεταξύ της αστικής ζωής, της οικολογίας και των κοινοτήτων μέσω της εικαστικής τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ


Ακαδημαϊκοί Σύμβουλοι


Άρθρο 27. Ακαδημαϊκός Σύμβουλος Σπουδών


Για την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος, έχει θεσπιστεί και λειτουργεί ο θεσμός του/της Ακαδημαϊκού Συμβούλου, θέτοντας στο επίκεντρο τον/την φοιτητή/ρια και θεωρώντας ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ακαδημαϊκή και μετέπειτα επαγγελματική του/της πορεία.
Ο/Η Ακαδημαϊκός Σύμβουλος έχει ως στόχο να καθοδηγεί και να υποστηρίζει τους/τις μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες στο πρόγραμμα σπουδών τους με σκοπό την αποτελεσματική οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση τους. Εξίσου σημαντικοί στόχοι είναι η ανάδειξη των σημείων που πιθανόν δυσχεραίνουν τη φοίτηση και η λήψη ανάλογων πρωτοβουλιών για τον περιορισμό ή την εξάλειψή τους, η διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ φοιτητών/τριών και διδασκόντων/ουσών του Π.Μ.Σ., η αύξηση του ενδιαφέροντος των φοιτητών/τριών για ουσιαστικότερη συμμετοχή στις σπουδές τους και στα δρώμενα του Πανεπιστημίου.
Ο ορισμός του/της Ακαδημαϊκού Συμβούλου πραγματοποιείται στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους και η θητεία του/της ακολουθεί τη διάρκεια της εκάστοτε σειράς του Π.Μ.Σ. προκειμένου να διασφαλίζεται η συνέχεια στην παρακολούθηση των σπουδών των μεταπτυχιακών φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του θεσμού του Ακαδημαϊκού Συμβούλου, οι φοιτητές μπορούν να συμβουλεύονται τον Κανονισμό Λειτουργίας του Θεσμού του Ακαδημαϊκού Συμβούλου.Για το ακ. έτος 2023-24 Ακ. Σύμβουλοι ορίζονται ως εξής:


Ιωάννα Παπαδοπούλου Για τις φοιτήτριες/ές με επώνυμο από A έως και Ζ

Αγγελική Σπυροπούλου: Για τις φοιτήτριες/ές με επώνυμο από Ι έως και Π 

Στέλιος Χρονόπουλος: Για τις φοιτήτριες/ές με επώνυμο από Ρ έως και Σ 

Aλέξανδρος Ευκλείδης: Για τις φοιτήτριες/ές με επώνυμο από Τ έως και Ω



Παρουσιάσεις διπλωματικών του ΠΜΣ 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων:

1. Χαραλαμπίδου Πετρούλα 

Συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου με αφετηρία, μοτίβα, θέματα, χαρακτήρες τριών έργων της Λίλας Αυγουστάκη. Η παρέλαση, Η νίκη σε εσάς που με ακούτε. Διδάσκοντες: Σπυροπούλου, Παπαδοπούλου, Ευκλείδης 13:00
 

2. Καραχρήστου Ιωάννα 

Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Δραστηριότητες Δημιουργικής γραφής βασισμένες σε παραμύθια. Διδάσκοντες: Κωστή, Δημητριάδης, Κόνδης 13.30

3. Μαρινάκου Ελένη

 Η δημιουργική γραφή ως μέσο περιορισμού του
άγχους στην τρίτη ηλικία: Μια μελέτη περίπτωσης στο
Ίδρυμα Μαρίας Ράδου στο Ναύπλιο. Διδάσκοντες: Κωστή, Δημητριάδης, Κόνδης 14:00

 4. Τσιώτη Εμμέλεια-Δανάη

 Πώς η δημιουργική γραφή μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης σε παιδιά δημοτικού». Διδάσκοντες: Κωστή, Δημητριάδης, Κόνδης 14.30

5. Τζανή Μαρίνα 

Η δημιουργική γραφή ως μέσο ενίσχυσης του γραπτού λόγου σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Διδάσκοντες: Δημητριάδης, Κωστή, Κονδης 15:00:00

6. Κουκουλόγλου Αθηνά

 Η προσέγγιση λογοτεχνικών κειμένων μέσω δημιουργικής γραφής με στόχο τη διδασκαλία στην Αγγλική γλώσσα σε μαθητές Λυκείου. Διδάσκοντες: Δημητριάδης, Κωστή, Κόνδης 15:30:00

7. Βλασακίδου Δάφνη 

«Η δημιουργική γραφή ως μέσο για την καλλιέργεια ιστορικής ενσυναίσθησης» "Creative Writing as a means of cultivating historical emphathy". Διδάσκοντες: Κωστή Δημητριάδης Κόνδης 16.00


Ενημερωτική Συνάντηση

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των φοιτητών του ΠΜΣ, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στις 10.00-12.30.

Η Συνάντηση θα λάβει χώρα διαδικτυακά


Ενημέρωση για Καταλόγους Ηλεκτρονικών Πηγών

Σας ενημερώνουμε πως στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης ( https://library.uop.gr/ ), έχουν προστεθεί οι κατάλογοι Ηλεκτρονικών Πηγών.

Είναι διαθέσιμοι από το μενού : Εξυπηρέτηση Χρηστών -> Ηλεκτρονικές Πηγές και από την Αρχική Σελίδα, Πρόσβαση σε Υπηρεσίες -> Ηλεκτρονικές Πηγές

Στους κατάλογους περιέχονται τόσο οι Πηγές μέσω συνδρομών συνεργατικών δικτύων και συνεργασιών του Πανεπιστημίου (π.χ. Elsevier, JSTOR, Springer, HealLink), όσο και αυτές Ανοικτής ή Ελεύθερης Πρόσβασης. Κάθε νέα συνδρομητική ή αξιόλογη ελεύθερη πηγή θα προστίθεται μελλοντικά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ WEBINAR ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ

Η Βιβλιοθήκη & το Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει webinar για την ορθή χρήση του λογισμικού λογοκλοπής TurnitIn Draft Coach μέσα από την πλατφόρμα Google Docs που αφορά τον ακαδημαϊκό σας λογαριασμό ( xxxxx@go.uop.gr ).

To webinar απευθείνεται κυρίως σε προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2024, Τρίτη, 12:00 – 12:45, από τον κ.Δημητρακόπουλο Δημήτρη, Πληροφορικό ΒΙΚΕΠ, Ιδρυματικό Διαχειριστή της πλατφόρμας TurnitIn

Για την συμμετοχή σας θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο μέσω της εφαρμογής Zoom.

https://us05web.zoom.us/j/88386493935?pwd=TdxaQ1Fm4REkxXSB0jaFoIVvKmKbm8.1


ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ | ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

Οι φοιτήτριες/φοιτητές του ΠΜΣ έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία ταχυδρομικώς από το παράρτημα του Ναυπλίου χωρίς χρέωση, καθώς επίσης και τη δυνατότητα διαδανεισμού τεκμηρίων από άλλες βιβλιοθήκες με χρέωση. 

Για την υπηρεσία απαιτείται η αποστολή ενός email στη διεύθυνση: lib.fa@uop.gr, σημειώνοντας μαζί με τα επιθυμητά βιβλία για διαδανεισμό όνομα, αριθμό μητρώου, διεύθυνση και ένα κινητό τηλ.


Ενημερωτική Συνάντηση


Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των φοιτητών του ΠΜΣ, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 στις 12.30-13.30 και 17.00-18.00.

Η Συνάντηση θα λάβει χώρα διαδικτυακά


ERASMUS+: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (ΣΠΟΥΔΕΣ/ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ) ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΈΤΟΥΣ 2024/25

Πρόσκληση προγραμματισμού μετακινήσεων φοιτητών (σπουδές/πρακτική) μέσω του Προγράμματος Erasmus+ για το Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. ετους 2024-2025:

https://www.uop.gr/anakoinosis/katigories-anakoinoseon

https://erasmus.uop.gr/


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Οι Διιδρυματικές Συμφωνίες των Ακαδημαϊκών Τμημάτων έχουν αναρτηθεί στο:

https://erasmus.uop.gr/index.php/2011-09-02-06-39-39

Πληροφορίες παρέχονται από τα Γραφεία Erasmus+ και τους Ακαδημαϊκούς Συντονιστιστές Erasmus+ των Ακαδημαϊκών Τμημάτων.


Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2023-24

Πίνακας Επιτυχόντων στο ΠΜΣ "Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες:
Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές"  για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024


Ενημερωτική Συνάντηση 


Ενημερωτική Συνάντηση του έτους 2023-24 στις 21 Οκτωβρίου στις 10.00

Η Συνάντηση θα λάβει χώρα διαδικτυακά